Meeste fietsen in Utrecht gestolen bij treinstations

UTRECHT - De meeste fietsen in Utrecht worden gestolen bij een treinstation. Utrecht Centraal Station staat wat dat betreft bovenaan, maar ook bij Station Zuilen verdwijnen regelmatig rijwielen. Eén van de oplossingen is een poster die fietsendieven waarschuwt, schrijft de gemeente in het Actieplan Fietsendiefstal.
Sinds de jaren negentig was het aantal fietsendiefstallen gehalveerd, maar de laatste vier jaar is het weer sterk toegenomen. Het stadsbestuur wil dat in 2018 het aantal fietsendiefstallen flink is afgenomen.
In 2014 kreeg de politie 464 aangiften binnen van fietsen waren gestolen bij het Centraal Station in Utrecht. Op de Cartesiusweg, waar ook Station Zuilen ligt, ging 68 keer een dief aan de haal met een fiets en op de Tiberdreef, bij station Overvecht, werden 41 fietsen gestolen. Op de Oudegracht werd 161 keer een fiets gestolen en op de Amsterdamsestraatweg verdwenen 74 fietsen.
De gemeente zegt dat het aantal gestolen fietsen hoger ligt dan de cijfers uit het actieplan, omdat veel mensen geen aangifte doen. Daar wil de stad met een campagne iets aan doen. Ook wijst de gemeente op het fietsdiefstalregister waar gecheckt kan worden of een fiets als gestolen te boek staat.
Om de diefstal bij stations terug te dringen, wil de gemeente camera's plaatsen. Politiemensen en boa's zullen vaker patrouilleren en ook zullen vaker lokfietsen worden ingezet. Een andere maatregel die volgens de gemeente veel succes kan hebben is het plaatsen van borden met de tekst: 'fietsendief, je bent gezien'.

Meeste fietsen in Utrecht gestolen bij treinstations

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.