FrieslandCampina koopt mozzarellaproducent

UTRECHT - FrieslandCampinauit Amersfoort neemt de Belgische mozzarellaproducent Fabrelac over. Dat maakte het Nederlandse zuivelconcern woensdag bekend. Mozzarella zat nog niet in de kaasportfolio van FrieslandCampina. De markt voor deze kaassoort groeit sterk, verklaart het zuivelconcern de overname.
Fabrelac is een in 1993 opgericht familiebedrijf, met dertig werknemers en een moderne fabriek in Bree met een maximale productiecapaciteit van 30 miljoen kilo mozzarella per jaar.
De Belgen leveren hun mozzarella voornamelijk aan de levensmiddelenindustrie. Het wordt onder meer voor pizza-toppings gebruikt. Naast de Italiaanse kaassoort produceert Fabrelac ook saladekaas, wei-ingrediënten en room.
Financiële details over de overname, die nog moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, worden niet verstrekt. Fabrelac is volgens een woordvoerder van FrieslandCampina winstgevend. Het Belgische bedrijf wil zelf geen concrete omzet- en winstcijfers prijsgeven.
De coöperatieve onderneming FrieslandCampina behoort tot de vijf grootste zuivelconcerns ter wereld. Het bedrijf (ruim 21.000 werknemers en een omzet van 11,3 miljard euro in 2014) maakt en verkoopt wereldwijd behalve kaas onder meer ook zuiveldranken, kindervoeding en desserts.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.