Eis: Werkstraf voor Utrechter vanwege oplichting en flessentrekkerij

UTRECHT - Justitie eist een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf voor een man uit Utrecht die betrokken zou zijn bij oplichting en flessentrekkerij.
De 41-jarige Utrechter zou met twee andere medeverdachten bingo-spullen en bouwmateriaal hebben aangeschaft zonder te betalen. De verdachten maakten daarbij gebruik van valse namen, kwamen betalingsbeloften niet na en haalden aangeschafte goederen direct weg na levering.
De verdachte uit Utrecht handelde volgens justitie niet alleen. De officier eiste 16 maanden cel tegen de hoofdverdachte uit Diemen. De 65-jarige verdachte deed zich voor als bankmedewerker en ontfutselde zo de pincodes van gedupeerden. Het geld dat hij daarmee verdiende, kwam op zijn bankrekening terecht. Ook werd met het geld een auto gekocht.
Het OM eiste ook terugbetaling van de winst die de twee verdachten hebben gemaakt met hun criminele activiteiten. Dat komt neer op een bedrag van 116.000 euro, waarvan ruim 17.000 euro voor rekening komt van de Utrechter. Justitie vroeg om vrijspraak voor een derde verdachte wegens onvoldoende bewijs.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.