Utrecht decor van speelfilm Baardbroeders

UTRECHT - HKU-student en regisseur Vincent Plu gebruikt Utrecht deze zomer als decor van zijn film Baardbroeders. De film gaat over twee mannen met baarden die een diepe vriendschap ontwikkelen.
Ali is een straatschoffie en alleen maar bezig met graffiti spuiten, terwijl Peter een Nederlandse filmregisseur en gerenommeerd theatermaker is. Wanneer Ali vlucht voor de politie, vangt Peter hem op. De regisseur besluit zijn nieuwe vriend te betrekken bij een nieuw theaterstuk.
Volgens Plu draait de film om vriendschap die dieper gaat dan racisme en klassenscheiding. "Ik merk in het dagelijks leven dat je veel geweld en wantrouwen ziet. De nare dingen worden benadrukt zoals racisme. Daarom vond ik het belangrijk een keer een film te maken die daar tegenin gaat.", aldus Plu.
Behalve Utrecht wordt er ook in Amsterdam gefilmd. Ook wordt er een speciale videoclip voor de film gemaakt op een nummer van Jon Tarifa. De regisseur moet nog wel voldoende geld bij elkaar krijgen om de film te financieren. De maker hoopt dat zijn film in september in première kan gaan.

Regisseur Vincent Plu over zijn speelfilm Baardbroeders

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.