Ook zwanendrifter uit Benschop vervolgd

BENSCHOP - Een zwanendrifter uit Benschop wordt door justitie vervolgd. Dat laat het Openbaar Ministerie aan RTV Utrecht weten. Sjoerd van der S. wordt ervan verdacht dat hij zich wilde zwanen heeft toegeëigend en dat hij de dieren heeft mishandeld.
Vorige week maakte het OM al bekend dat een 71-jarige zwanendrifter uit Nieuwerbrug wordt vervolgd. Dierenarts Saskia van Rooy, die de mannen al jaren op de korrel heeft en hun activiteiten filmde, is blij met de vervolging van de zwanendrifters. "Dit is goed nieuws. Het wordt tijd dat het OM hen vervolgd en dat de strafbare feiten die al jaren met wilde zwanen worden gepleegd voor de rechter komen."
De Benschopse zwanendrifter had een ontheffing voor het fokken en houden van zwanen, maar die is inmiddels ingetrokken. Om het aantal dieren uit te breiden, zou hij zich ook wilde zwanen hebben toegeëigend. Dat deed hij door de dieren een tatoeage te geven en een stukje van de vleugels af te knippen.
Tegen RTV Utrecht verklaart de 41-jarige Benschopper dat hij nooit wilde zwanen uit de natuur heeft meegenomen. Na het intrekken van zijn vergunning voor het zwanendriften zegt hij te zijn gestopt. Het houden van zwanen is erg populair omdat er veel geld mee verdiend kan worden.

Ook zwanendrifter uit Benschop vervolgd
Ook zwanendrifter uit Benschop vervolgd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.