Eemdijk baalt van werkzaamheden aan riolering

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Ondernemers in Eemdijk balen van de werkzaamheden aan de riolering op de kruising Vaartweg/Eemdijk. De klus duurt al zes weken, terwijl aannemer Zandink met veel tegenslagen kampt. De ondernemers zien veel minder klanten.
Jan Hartog van restaurant Ooitje Eppie is niet blij met de werkzaamheden in de straat. Minder toeristen strijken neer op zijn terras. "Tussen vier en vijf was het terras zo goed als leeg. Dat gebeurt nooit deze dagen."
Volgens Hartog is ook de planning van de werkzaamheden niet handig. Tot overmaat van ramp werd bij werkzaamheden eerder deze week een leiding geraakt, waardoor het eetcafé een halve dag zonder water zat.
Veerpontschipper Gijs Hartog is ook niet blij met de uitloop. "Heel veel vaste klanten komen niet meer, die moeten de polder door en die vinden dat vervelend. Dus we zien een hoop mensen al een week of zes niet meer."

GEMEENTE

In een reactie zegt de gemeente dat er van alles in het werk is gesteld om de opleverdatum te halen. "Dit is helaas niet gelukt. Dit project kampte met enorm veel onvoorziene tegenslag. De werkzaamheden worden nu uiterlijk eind volgende week opgeleverd." Volgens Bunschoten is er bewust voor de zomerperiode gekozen om de werkzaamheden zo kort mogelijk te houden.
Volgens de gemeente heeft Hartog zijn klachten niet bij de gemeente gemeld. Wel is er contact geweest met de pontbaas. "Waar mogelijk is rekening gehouden met de wensen van de pontbazen. Zo zijn onder andere omleidingsroutes aangepast en is het kruispunt voor de pont opengesteld voor de start van de Spakenburgse Dagen."

Eemdijk baalt van werkzaamheden aan riolering

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.