Actievoerders PostNL beraden zich op nieuwe acties

PROVINCIE UTRECHT - Een groep zelfstandige pakketbezorgers probeert via de rechter toestemming te krijgen voor nieuwe acties tegen PostNL. De rechter verbood blokkades van distributiecentra, maar daar nemen de bezorgers geen genoegen mee.
Zelfstandige pakketbezorgers legden het werk neer, omdat ze betere arbeidsvoorwaarden willen. PostNL zegt daarover in september met alle bezorgers in gesprek te gaan, maar een aantal zelfstandigen verwacht daar weinig van en wil actie blijven voeren.
PostNL maakt veel gebruik van kleine zelfstandige ondernemers die vrijwel exclusief voor PostNL werken, maar na maatschappelijke druk op het bedrijf kunnen ze in vaste dienst komen. Zelfstandig blijven werken kan ook en ze gaan dan tien procent meer verdienen.
De pakketbezorgers zeggen onder meer dat ze flink hebben moeten investeren en dat ze mede daardoor onder het minimum loon uitkomen. Eén van de pakketbezorgers zegt tegen RTV Utrecht dat die tien procent een vast bedrag is en niet gaat over het aantal bezorgde pakketten."Uit de naad werken voor meer omzet heeft dan geen zin." Hij wil er minimaal 25 procent bij.
De boze postbezorger heeft wel eens overwogen om te stoppen met het bezorgen van post. "Maar dit is heel persoonlijk geworden en we gaan er nu 100 procent voor om ons recht te halen."
PostNL zegt dat na de zomer met iedere ondernemer wordt gesproken over zijn of haar individuele situatie.

PostNL wil in gesprek met de actievoerende pakketbezorgers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.