"Hardrijders Lekdijk lastig seizoensprobleem"

HOUTEN - Te hard rijden op de Lekdijk in de gemeente Houten is een lastig op te lossen seizoensprobleem. Dat antwoordt het college van B en W op vragen van de SGP. Er zijn al jaren klachten over hardrijdende motoren op de dijk.
De politie heeft onderzoek naar de situatie gedaan en het blijkt een lastig op te lossen probleem. In tegenstelling tot wat veel omwonenden denken, zijn het vooral auto's, en niet motoren, die te hard rijden. Volgens de gemeente Houten krijgen mensen een onveilig gevoel bij de Lekdijk omdat het een smalle weg is met weinig uitwijkmogelijkheden.
De komende maanden wordt intensiever op snelheid gecontroleerd. Dat is voor motoren lastig, omdat daar geen goede apparatuur voor is, aldus B en W. De gemeente denkt aan verkeersremmende maatregelen, maar ook dat blijkt moeilijk, omdat het om een dijk gaat.
In de toekomst wordt de Lekdijk versterkt als waterkering. De gemeente kijkt daarbij of de dijk op dat moment opnieuw ingericht kan worden met snelheidsbeperkende maatregelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.