Onderzoek naar overname apotheken Mediq

UTRECHT - De voorgenomen overname van Mediq Apotheken Nederland uit Utrecht moet nader onderzocht worden. Dat heeft Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag bekendgemaakt.
Volgens de mededingingsautoriteit kan de concurrentie onder apothekers in veel gemeenten aanzienlijk minder worden door het samengaan van de twee en dat heeft nadelige gevolgen voor consumenten.
"Apotheken van Brocacef zouden als gevolg van minder lokale concurrentiedruk mogelijk minder prikkels krijgen om de kwaliteit van hun dienstverlening hoog te houden", aldus de concurrentiewaakhond.
Ook ziet ACM een risico dat zorgverzekeraars straks niet meer om de apotheekketen van Brocacef heen kunnen bij het afsluiten van contracten voor de inkoop van apotheekzorg. Daardoor moeten zorgverzekeraars en consumenten mogelijk meer gaan betalen.
Medisch distributeur Brocacef uit Maarssen maakte eind vorig jaar bekend 219 apotheken en de groothandel van Mediq te willen overnemen. Na de overname moet een bedrijf ontstaan met een omzet van 2,1 miljard euro, 335 winkels door heel Nederland en 5300 medewerkers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.