Omwonenden Maarsseveense Plassen balen van Ultrasonic festival

MAARSSEN - Bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder is niet blij met de komst van Ultrasonic Festival naar de Maarsseveense Plassen. Volgens leden geeft het housefeest te veel geluidsoverlast in het stiltegebied.
"Ik woon een paar honderd meter van het festival af, dus ik hoor het thuis", zegt Hans Verhoeven van de bewonersvereniging. "In de ochtend is de beat nog rustig, maar in de loop van de dag wordt het steeds harder en gaat mijn hart daarin mee. We wonen niet voor niets in een stiltegebied."
Volgens Verhoeven is Ultrasonic het enige festival dat hij in zijn achtertuin kan horen. "De andere festivals zijn een stuk kleiner en nog wel te verdragen, maar Ultrasonic Festival is gewoon telkens de druppel. Ik ben allang blij dat het festival rond een uur of half 1 stopt.""

BURGEMEESTER

Burgemeester Marc Witteman van gemeente Stichtse Vecht laat weten de klachten van omwonenden serieus te nemen. Hij bezoekt zaterdag het festival om zelf te ervaren hoe hard de muziek staat. Hij benadrukt dat er alles aan gedaan wordt om het geluid binnen de perken te houden.
"We meten regelmatig het aantal decibels en er is een klachtenlijn ingesteld, zodat we direct kunnen reageren op eventuele klachten. De gemeente wil toch medewerking verlenen aan dit evenement, omdat we een levendige gemeente willen zijn die iets te bieden heeft aan jongeren."
Verhoeven heeft er nog niet echt vertrouwen in. "We klagen al jaren vergeefs over de overlast. Nu kan de burgemeester misschien zelf ervaren hoe hard de muziek op het festivalterrein staat, maar of er ook echt wat gaat veranderen weet ik niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.