Geen ijscoman langs de deuren in Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - IJsfabriek Portofino uit Vinkeveen zit met de handen in het haar. De ijsauto's van het bedrijf kunnen niet meer 's avonds door Stichste Vecht rijden om ijs te verkopen.
Door een verandering in de Algemene Plaatselijke Verordening moet Portofino om 19.00 uur stoppen. Eigenaar Brinkman baalt dat er na 30 jaar niet meer 's avonds verkocht mag worden.
Ook veel klanten zijn teleurgesteld, zegt hij. "Op onze facebook krijgen wij veel reacties van klanten binnen. Ze vinden het allemaal heel jammer dat zij in de avond geen ijs meer kunnen kopen."

GEMEENTE

Portofino heeft nu een brief naar de gemeente gestuurd, in de hoop dat de regels alsnog aangepast kunnen worden. Mocht dat niet helpen, dan wil het bedrijf uit protest ijsjes gaan uitdelen bij het gemeentehuis. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de zaak de aandacht heeft van burgemeester Marc Witteman.
"We begrijpen dat het vervelend is dat er op deze mooie zomerdagen niet wat langer ijs verkocht mag worden. In vergelijking met omringende gemeenten mag er in Stichtse Vecht al vroeg in de avond niet meer gevent worden. Het college gaat zich naar aanleiding van deze cases op korte termijn beraden of deze consequentie van de APV wenselijk is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.