Domper op festivals wegens storm

PROVINCIE UTRECHT - Het Utrechtse festival Studio Stekker lijkt in het water te vallen vanwege de aangekondigde storm zaterdag. Voor het evenement in de Voorveldse Polder zijn ruim 2000 kaarten verkocht, de helft minder dan voorgaande jaren. De organisatie heeft maatregelen tegen het slechte weer genomen. Ook festival Ultrasonic bij de Maarsseveense Plassen heeft het stormdraaiboek opengeslagen.
Zowel Studio Stekker als Ultrasonic verankeren hun podia en overkappingen. Bezoekers van de festivals krijgen gratis poncho's en Ultrasonic heeft de tenten extra gezekerd. De Parade in het Moreelsepark in Utrecht zegt dat de tenten sowieso stevig zijn. Het programma wordt niet aangepast en bezoekers blijven welkom.
Het hippisch evenement Coral Estate Horse Trials bij De Schalm in Renswoude gaat ook gewoon door. "We hebben contact met het KNMI gehad en die zeggen dat we ons niet heel veel zorgen hoeven te maken", zegt Gert Boonzaaijer van De Schalm. "Natuurlijk nemen we wel onze voorzorgsmaatregelen. Zo zijn de tenten extra gezekerd en kan iedereen tijdens onweer droog en veilig binnen zitten."

ZEILEN

Niet alleen festivals hebben last van de storm. De zeilwedstrijd van Pampus Club op de Loosdrechtse Plassen is zaterdag afgelast. "Het weer is dan te onstuimig", zegt voorzitter Jack Kamminga. De 60 deelnemers van de 30 boten in de Sprint klasse zijn afgebeld. De organisatie zoekt nog naar een nieuwe datum.
In Vleuterweide wordt het Tourscherm, waarop omwonenden de Tour de France kunnen volgen, zaterdag niet opgebouwd. Zondag zal het scherm er voor het laatst staan en kunnen Tourliefhebbers de finale bekijken. Het Roggefeest in Soest is ook uitgesteld vanwege het weer. Het feest bij stellingkorenmolen 'De Windhond' zal nu volgende week op 1 augustus plaatsvinden.
De Buurtcamping in Utrecht maakt zich minder zorgen over het slechte weer. In het Majellapark en het Noordse Park staan dit weekend tientallen tenten van buurtbewoners. "Als het hard gaat regenen veranderen we het programma wel", zegt een woordvoerder. "We gaan dan wel modderworstelen en buikglijden."
Het KNMI waarschuwt dit weekend voor stormachtige wind met zware windstoten, veel bewolking en af en toe een regenbui. Voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe geldt code geel, een waarschuwing voor gevaarlijk weer.

Maatregelen festivals wegens aangekondigde storm
De Buurtcamping loopt langzaam vol ondanks weersvoorspelling

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.