"Benhadi wil zich melden onder voorwaarden"

DEN DOLDER - De voortvluchtige Amsterdammer Ali Benhadi (23) is bereid zich bij de politie te melden, maar ziet een strafverzwaring van een jaar als extra drempel om daartoe over te gaan. Dat zegt zijn raadsman Peter Plasman.
De politie maakt sinds 14 juli jacht op de als vuurwapengevaarlijk betitelde Benhadi. Hij ontsnapte toen uit de instelling Altrecht in Den Dolder. "Dat ging vrij eenvoudig, heeft hij mij verteld", aldus de advocaat. Volgens Plasman wilde Benhadi tijd voor zichzelf en had hij niet verwacht dat zijn ontsnapping tot zoveel ophef zou leiden.
Plasman zegt niet te ontkennen contact te hebben gezocht met het Openbaar Ministerie om een vrijwillige terugkeer naar de gevangenis te bespreken. Probleem is echter dat zijn cliënt, die in november dit jaar zou vrijkomen, door zijn ontsnapping zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling lijkt te hebben verspeeld. Dat betekent dat hij zijn volledige straf van drie jaar volledig zou moeten uitzitten.
De politie zoekt sinds zijn ontsnapping met man en macht naar Benhadi. Zo was er afgelopen week onder meer een inval in een Amsterdamse woning, maar daar werd hij niet gevonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.