Kunstenaars aan de slag voor monument vliegramp Tripoli

NIEUWEGEIN - De Stichting Vliegramp Tripoli heeft drie kunstenaars aan het werk gezet voor het ontwerp van een monument in Nieuwegein voor de slachtoffers van de vliegramp in Libië.
Eind augustus moet er een definitief ontwerp worden gekozen. De stichting moet nog wel op zoek naar geld om het monument mogelijk te maken, vertelt voorzitter Toine van de Sande van Stichting Vliegramp Tripoli aan RTV Utrecht.

ONTHULLING

Van de Sande streeft ernaar om het monument op 12 mei 2016 te onthullen. Het is dan precies zes jaar geleden dat het vliegtuig neerstortte tijdens de landing op de internationale luchthaven van de Libische hoofdstad.
Twee maanden geleden werd bekend dat er voor de slachtoffers van de vliegramp een gedenkplaats komt op begraafplaats Noorderveld. Bij die ramp met het toestel van Afriqjyah Airways kwamen 103 mensen om, onder wie 70 Nederlanders. De toen 9-jarige Ruben uit Nederland overleefde het ongeluk als enige.
De tragische gebeurtenis kostte het leven van inwoners uit onder meer IJsselstein, Veenendaal, Abcoude, Rhenen en Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.