Ultrasonic Festival afgelast vanwege zomerstorm

Ultrasonic Festival heeft last van de weersomstandigheden.
Ultrasonic Festival heeft last van de weersomstandigheden. © RTV Utrecht
MAARSSEN - Het Ultrasonic Festival aan de Maarsseveense Plassen is afgelast vanwege de zomerstorm die over Nederland raast. Dat heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt.
"In nauw overleg met overheidsinstanties hebben we helaas moeten besluiten dat het onverantwoord is om Ultrasonic Festival verder door te laten gaan. Het is nu duidelijk geworden dat de weersomstandigheden de komende uren gaan verslechteren en veiligheid staat voorop", aldus de organisatie. Bezoekers die een kaartje hebben, worden gecompenseerd.
Ook andere festivals in de provincie hebben last van de zomerstorm. Het programma van sommige activiteiten is aangepast, andere evenementen nemen voorzorgsmaatregelen.
De Parade in Utrecht gaat vooralsnog gewoon door, al worden de weersomstandigheden van uur tot uur bekeken. De tenten zijn stevig en stormbestendig en staan bovendien tussen bebouwing die veel wind zal tegenhouden, aldus een woordvoerster.

STEKKER

Het Utrechtse festival Studio Stekker lijkt in het water te vallen vanwege de aangekondigde storm. Het festival gaat pas vanaf 17.00 uur open in plaats van 14.00 uur. Ter compensatie mag iedereen iemand gratis meenemen, laat de organisatie weten.
In Hekendorp ging de wedstrijd kersenpit ver spuwen in een kersenboomgaard gewoon door. Wel kwamen er minder bezoekers dan verwacht. De organisatie overweegt de wedstrijd volgende week over te doen omdat de wind zorgt voor oneerlijke situaties voor sommige deelnemers.

BUURTCAMPING

Door de naderende zomerstorm heeft de buurtcamping in het Utrechtse Majellapark besloten om de camping te sluiten. De tenten blijven wel staan. Het terrein wordt afgesloten en bewaakt zodat niemand erop kan. Als de storm voorbij is, wordt er een barbecue georganiseerd.
Het hippisch evenement Coral Estate Horse Trials bij De Schalm in Renswoude gaat ook gewoon door, maar neemt voorzorgsmaatregelen. Zo zijn de tenten extra gezekerd en kan iedereen tijdens onweer droog en veilig binnen zitten. De zeilwedstrijd van Pampus Club op de Loosdrechtse Plassen is zaterdag afgelast. In Vleuterweide wordt het Tourscherm, waarop omwonenden de Tour de France kunnen volgen niet opgebouwd.

Verslaggever Lotte Grimberg op het terrein van Ultrasonic

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.