Storm zorgt voor omgeblazen bomen en beschadigde grafzerken

PROVINCIE UTRECHT - De gevolgen van de storm van zaterdag waren ook de dag erna nog goed te merken. De brandweer in de regio moest meerdere keren uitrukken om losse takken te verwijderen. In Bunschoten raakten grafzerken beschadigd toen een boom op een begraafplaats omviel en in Soest sneuvelde een boom van meer dan 100 jaar oud.
Staatsbosbeheer raadde het mensen af om zondag naar het bos te gaan. Het risico van vallende takken was te groot, aldus een woordvoerster. Maandag gaan boswachters aan het werk om takken te verwijderen.
In Bunschoten viel een boom op begraafplaats Memento Mori om. Daarbij kwam een deel van de fundering omhoog en werden grafzerken beschadigd of verplaatst. De gemeente begint maandag met herstelwerkzaamheden op de begraafplaats.
In heel de regio sneuvelden zaterdag bomen maar weinige zullen zo oud zijn geweest als de linde die in Soest omviel op de hoek Van Weedestraat-Korte Brinkweg. De boom werd in 1889 geplant ter gelegenheid van de troonsbestijging door koningin Wilhelmina en bezweek afgelopen zaterdag na meer dan 115 jaar onder het natuurgeweld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.