Nablussen na brand Houten nog in volle gang

HOUTEN - De brandweer is zondag nog bezig geweest met het nablussen op de Herenweg in Houten. Daar brak zaterdag een grote brand uit bij een cafetaria, een nagelstudio, winkel en appartementen.
Grote delen van het pand zijn tijdens de brand verloren gegaan en moeten worden gesloopt. "We dachten dat we er op tijd bij waren, maar door de wind is het vuur aangewakkerd", vertelt snackbar-eigenaar Frans Wennekes tegen Omroep Houten.

KAT

"In het begin dacht ik: we zijn van de week weer open, schoonmaakploeg er in en draaien. Gelukkig is er geen persoonlijk letsel, er is alleen een kat verbrand, dat is wel heel erg. Ze zijn nu bezig om nog wat persoonlijke bezittingen uit het pand te halen en we gaan het gewoon weer opbouwen."
Bij de brand kwam ook veel rook vrij. "In het begin viel de rook mee, maar de wind stond recht op ons huis, dus we hebben wel heel veel rook buiten en binnen gekregen. We kunnen hier wel slapen, maar je ruikt het echt enorm", aldus een van de omwonenden.
De brand begon zaterdagmiddag in de nagelstudio bij het aansteken van een kachel. De vlammen sloegen vervolgens snel over naar de aangrenzende bovenwoningen, winkel en snackbar.
De eigenaar van de snackbar is met de gemeente in gesprek over een andere plek waar hij tijdelijk verder kan met zijn cafetaria. Hoe het met de toekomst van de nagelstudio zit, is nog niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.