Burgemeester Van Zanen staat open voor nog een Tourstart in Utrecht

UTRECHT - Burgemeester Van Zanen van Utrecht sluit niet uit dat de stad zich in de nabije toekomst opnieuw kandidaat stelt voor de organisatie van de Tourstart. "Ik sta ervoor open en wil erover nadenken", zegt hij tegen RTV Utrecht.
Van Zanen heeft zelfs al meerdere keren met Tourdirecteur Christian Prudhomme gesproken over een nieuwe samenwerking.
Toch houdt de burgemeester ook nog een kleine slag om de arm. "De Tour is pas net achter de rug. We gaan keurig evalueren en dan zien we wat de toekomst mag brengen."

CITYMARKETING

Van Zanen benadrukt nogmaals dat de Tourstart Utrecht enorm op de kaart heeft gezet. "Dit gaat nog een hele lange goede nasleep hebben. Heel veel meer mensen weten nu dat Utrecht een stad is waar je heen wilt, die je wil zien. Het zag er zo mooi uit."
Op de dag dat het Tourpeloton Utrecht verliet, gingen de geruchten al dat er een tweede Tourstart in de Domstad zou komen. Volgens wielerjournalist en -lobbyist Jeroen Wielaert heeft Christian Prudhomme gezegd dat Utrecht de Tour in 2025 opnieuw mag krijgen.

TOURWEEKEND

Burgemeester Van Zanen was afgelopen weekend in Frankrijk. Zaterdag stond hij op de Alpe d'Huez, waar de voorlaatste etappe finishte. Zondag overhandigde hij een speciale bokaal aan de burgemeester van La Manche. Die bokaal is traditiegetrouw in bezit van de eerstvolgende gemeente die de Tourstart organiseert.

Van Zanen zondagavond over zijn weekend in Frankrijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.