RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter wil symbolische tegelvloer stationshal redden

1/2
UTRECHT - Miljoenen treinreizigers hebben er de afgelopen decennia ongemerkt overheen gelopen: de tegelvloer van Utrecht Centraal die dankzij verschillende kleuraccenten treinrails uitbeeldt. ProRail is van plan de vloer te slopen, maar Utrechter Johan de Boer wil juist dat de vloer bewaard blijft.

"De vloer symboliseert niet zomaar treinrails, maar is een weergave van wat er destijds te zien was op het station", vertelt De Boer. "De vloer is in 1989 aangelegd en als je kijkt naar het tableau, dan klopt dat exact met wat er destijds beneden was. Dus de perrons zijn aangegeven, maar ook de sporen."

Afgelopen week plaatste De Boer een bericht op Twitter, waarin hij zich afvroeg of een deel van de tegelvloer niet bewaard kan blijven. "Blijft er misschien toch weer een stukje Utrechtse historie bewaard?" Volgens De Boer overweegt ProRail nu serieus om een deel van de tegelvloer te bewaren.

"In Utrecht zie je op verschillende plekken aan de gevels tegeltableaus hangen van bijzondere plekken. Misschien moet er in de nieuwe stationshal een hoekje ingeruimd worden om een stukje van die vloer terug te laten komen, met een mooi verhaal of misschien wel met een mooi gedicht van Ingmar Heytze."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -