Utrecht maakt schade op na zomerstorm

PROVINCIE UTRECHT - De zomerstorm die afgelopen weekend over het land trok, heeft volgens een eerste prognose voor 13 miljoen euro aan schade aangericht. Dat bedrag zal volgens het Verbond van Verzekeraars nog oplopen.
Volgens de Veiligheidsregio Utrecht moest de brandweer van zaterdagavond tot zondagochtend 'een kleine 800 incidenten' in de provincie Utrecht afhandelen. Zo viel bijvoorbeeld in Bunschoten op begraafplaats Memento Mori een boom om waardoor meer dan tien grafstenen beschadigd werden. Maandag haalde de gemeente de boom weg. Volgens een woordvoerder van het kerkhof wordt de schade zo snel mogelijk hersteld en zijn nabestaanden ingelicht.

CRISISTEAM

Bij de Utrechtse verzekeraar ASR kwamen maandag tot nu toe dertig procent meer telefoontjes binnen dan op een normale maandag. De verzekeraar heeft een speciaal crisisteam in het leven geroepen om alle meldingen af te handelen.
"De meeste schade komt van bomen die omgewaaid zijn of afgebroken takken die schade hebben veroorzaakt aan huizen", vertelt een woordvoerder van ASR. "Wat wel opvalt is dat mensen voorbereid waren op de storm, want er werd minder schade gemeld aan partytenten."
Ook Staatsbosbeheer is maandag begonnen met herstelwerkzaamheden. In de bossen liggen veel afgevallen takken. De verzekeraars verwachten vanaf vandaag veel schadeclaims. Mogelijk komt een deel van de meldingen pas later omdat veel mensen op vakantie zijn.

Utrecht maakt schade op na zomerstorm

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.