Advocaat: Wapenvergunning zwanendrifters onbegrijpelijk

BENSCHOP - Advocaat Sébas Diekstra wil dat de wapenvergunning van zwanendrifters direct wordt ingetrokken. Hij vertegenwoordigt dierenarts Saskia van Rooy die mishandeld zou zijn door zwanendrifters. Diekstra dient dinsdag een klacht in bij korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie over de wapenvergunningen.
Eerder deze maand werd bekend dat justitie twee zwanendrifters uit Nieuwerbrug en Benschop vervolgt. Ze worden ervan verdacht dat ze, terwijl dat niet mag, wilde zwanen vangen en mishandelen. "Het is ongehoord en onbegrijpelijk dat gevaarlijke en agressieve zwanendrifters nog steeds hun wapens en een wapenvergunning hebben", zegt Diekstra.
Diekstra's cliënte, dierenarts Saskia van Rooy, heeft vorig jaar aangifte gedaan van mishandeling door de drifter uit Nieuwerbrug en een van zijn zonen. Zij filmde de praktijken van de zwanendrifters, waarna ze werd belaagd. In december 2013 deed ze ook al aangifte van zware mishandeling tegen de dochter en schoondochter van de man uit Nieuwerbrug. Ook die mishandeling is opgenomen.
Volgens Diekstra zijn ondanks de mishandelingen, de beelden, de aangiftes en de vervolging, de wapenvergunningen niet ingetrokken. Hij vreest voor de veiligheid van zijn cliënt.
De politie wil, om privacyredenen, geen uitspraken doen over wapenverloven van individuen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.