Tieners vluchten met gestolen auto over fietspad

UTRECHT - Een automobilist is maandagavond tijdens een achtervolging door Overvecht met hoge snelheid over een fietspad gereden. Ook negeerde hij het rode licht. Politiemensen wilden de bestuurder aanhouden omdat de auto waarin hij reed als gestolen te boek stond.
Rond 18.50 uur zagen surveillerende agenten de auto rijden op de Brailledreef. Ze gaven de bestuurder een stopteken die daar in eerste instantie aan voldeed en stopte op de Einsteindreef. Toen agenten uitstapten, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor.
De agenten zetten de achtervolging in en zagen hoe de bestuurder met hoge snelheid over het fietspad reed en een rood verkeerslicht negeerde. Op de Seinedreef stopte de auto. De inzittenden sprongen de auto uit en renden weg. De agenten waren sneller en konden de twee verdachten aanhouden. Die bleken 16 en 17 jaar.

RIJBEWIJZEN

De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau en daar bleek dat ze meer op hun kerfstok hadden. Eén van hen had twee rijbewijzen bij zich waarvan één herleidbaar was naar een auto-inbraak gepleegd op 12 juli. Ook werden er telefoons in beslag genomen die mogelijk zijn gestolen en had één van de verdachten softdrugs bij zich.
De auto is in beslag genomen. De politie vond in de auto meer spullen die gebruikt kunnen worden voor het plegen van een inbraak. Beide tieners zitten vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.