Drie jaar cel voor brute overval Vathorst

VATHORST - De 24-jarige Mitchel B. uit Linschoten moet drie jaar de cel in voor zijn aandeel in een zeer gewelddadige overval op een woning aan de Schilberg in de Amersfoortse wijk Vathorst. Hij moet ook 3000 euro smartengeld betalen. B. ontkent in alle toonaarden dat hij een van de overvallers is.
De man toog op 17 oktober samen met een handlanger naar Vathorst. Ze belden aan bij de woning, waar op dat moment twee vrouwen en twee kleine kinderen aanwezig waren. Toen er werd opengedaan trokken ze een pistool en een mes en eisten geld. In de woning was geen geld waarop de overvallers uiteindelijk weer vertrokken.
De mannen bleven onbekend, totdat een van de vrouwen Mitchell B. herkende toen hij uit de cellengang kwam in de rechtbank. Op de trui van een van de vrouwen is dna gevonden die in de richting van B. wijst. Verder is er een bordeauxrode auto gezien, dezelfde kleur als de auto waarin B. destijds reed.

OPENHEID

De rechter woog in zijn oordeel mee dat de man al een strafblad heeft en dat hij ook op de zitting geen openheid van zaken heeft willen geven. Dat de overval is mislukt, doet er volgens de rechter niet toe. De advocaat van B. zegt dat het bewijs te mager is, maar dat vond de rechter niet.
De vrouwen zeggen dat ze nog veel last hebben van de gevolgen van de overval. Ze zijn verhuisd, maar leven nog steeds in angst. Daarom wilden ze smartengeld en dat moeten ze dus ook krijgen, vindt de rechter.
De handlanger van B. is nooit opgespoord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.