OM vervolgt nog vier zwanendrifters

PROVINCIE UTRECHT - Justitie vervolgt nog vier zwanendrifters. De mannen zijn medewerkers van de twee zwanendrifters uit Nieuwerbrug en Benschop van wie eerder bekend werd dat ze vervolgd worden.
Eerder op de dag diende advocaat Sébas Diekstra een klacht in bij korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie over de wapens en wapenvergunningen die de zwanendrifters nog zouden hebben. Dat vindt hij "ongehoord en onbegrijpelijk".
Dierenarts Saskia van Rooy heeft vorig jaar aangifte gedaan van mishandeling door de drifter uit Nieuwerbrug en een van zijn zonen. Zij filmde de praktijken van de zwanendrifters, waarna ze werd belaagd. Advocaat Diekstra verdedigt haar in die zaak.
In december 2013 deed Van Rooy ook al aangifte van zware mishandeling tegen de dochter en schoondochter van de man uit Nieuwerbrug. Een zoon en schoonzoon van de zwanendrifter waren hier volgens de dierenarts ook bij betrokken. Ook die mishandeling is opgenomen. Deze beelden zijn eerder door EenVandaag getoond.

VEILIGHEID

Volgens Diekstra zijn ondanks de mishandelingen, de beelden, de aangiftes en de vervolging, de wapenvergunningen niet ingetrokken. Hij vreest voor de veiligheid van zijn cliënt. "Het is bekend hoe gewelddadig deze zwanendrifters zijn, waarom grijpt de politie niet in?" Volgens Diekstra wordt er in andere zaken sneller een wapenvergunning ingetrokken.
De politie wil om privacyredenen geen uitspraken doen over wapenverloven van individuen. "Wel hechten we er belang aan om te melden dat wapenverlofhouders aan voorwaarden moeten voldoen om hun verlof te behouden. De politie controleert deze voorwaarden."
De zoon van de zwanendrifter die vorig jaar Van Rooy mishandeld zou hebben, heeft overigens aangifte gedaan tegen haar vanwege stalking.

23-07: Ook zwanendrifter uit Benschop vervolgd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.