Opnieuw problemen met pand van huurbaas Van Hooijdonk

UTRECHT - Huurders van voormalig zorgcomplex De Zusters aan de Lomanlaan in Utrecht zijn niet blij met hun huisbaas Marcel van Hooijdonk. Niemand blijkt recht te hebben op huurtoeslag, terwijl dit hen wel beloofd is.
Luuk Feitsma is een van de bewoners die de dupe dreigt te worden van de fout. "Deze appartementen zijn bij de gemeente niet aangegeven als zelfstandige woning, dus dan is het heel veel moeite om toch nog huurtoeslag te krijgen. Veel mensen die al huurtoeslag ontvingen, kregen een brief dat ze de toeslag moeten terugbetalen."

OVERLAST

Het is niet het enige probleem dat speelt op de Lomanlaan in Transwijk. Poolse arbeiders veroorzaken sinds een paar dagen flinke overlast in en rond het gebouw. "De lift rook naar sigarettenrook en ik rook in de avond een wietlucht in mijn appartement", vertelt Feitsma.
Ook Danny Geurts klaagt over het pand. "De benedendeur is constant open, dus je hebt geen veiligheid meer." Feitsma beaamt dat. "Je kan gewoon alle gangen doorlopen, je spulletjes kunnen gewoon meegenomen worden."

OMSTREDEN

Mitros is eigenaar van het pand aan de Lomanlaan en verhuurt de ruimte aan de omstreden huisbaas Marcel van Hooijdonk, die er momenteel appartementen in bouwt. In het gebouw moeten uiteindelijk 130 woningen komen, negentig daarvan zijn inmiddels opgeleverd.
Van Hooijdonk kwam eerder ook al in opspraak omdat hij zijn huurders te veel huur vroeg. Het betrof onder meer tachtig benadeelde studenten die boven het winkelcentrum in Overvecht wonen.
Later kwamen er ook problemen aan het licht rondom de brandveiligheid van tientallen woningen die de huisbaas verhuurt in Nieuwegein. Begin dit jaar ontving Van Hooijdonk nog een boete omdat hij een aantal van zijn huurders had bedreigd.

HUUR

Bewoners van de Lomanlaan hebben overigens ook aangekondigd naar de huurcommissie te stappen. Zij zeggen dat ze te veel huur betalen voor hun appartement.
De gemeente Utrecht is op de hoogte van de problemen en heeft contact met bewoners. Zo vinden er op korte termijn nieuwe inspecties in het pand plaats en worden de verstrekte vergunningen gecontroleerd. Van Hooijdonk zelf was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Opnieuw problemen met pand van huurbaas Van Hooijdonk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.