"Parkbos de Haar trekt al dieren aan"

HAARZUILENS - De aanleg van Parkbos de Haar op landgoed Haarzuilens is nog in volle gang, maar nu al verschijnen er steeds meer dieren. Dat zegt Natuurmonumenten. Het parkbos moet een nieuw recreatiegebied worden voor inwoners van Leidsche Rijn.
Parkbos de Haar wordt een gevarieerd bos met ligweides en veel verschillende bomen en planten, zegt Natuurmonumenten. Er komen wandelpaden, struinpaden, een fietspad, vijvers en speelplekken. Ook worden er banken en picknicktafels neergezet en dit najaar worden bloemrijke grasvelden ingezaaid.
De vijvers en waterpartijen zijn inmddels gegraven, de padenstructuur voor toekomstige fiets- en wandelpaden wordt duidelijk en de voorbereidingen voor het planten van 70.000 bomen in november zijn in volle gang. Samen met de vrienden van Haarzuilens zijn al bomengroepen in het open veld geplant.
Het Parkbos wordt mogelijk groter. Langs de noordoostkant van het nieuwe bos heeft Natuurmonumenten extra grond aangekocht om een nieuwe wandelroute van en naar Klein Limburg aan te leggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.