Kapotte gasleiding dupeert inwoners Rhenen

RHENEN - Zo'n 183 woningen en bedrijven bij de Utrechtsestraatweg, Remmerden en Stokweg in Rhenen hebben sinds dinsdagmiddag geen gas. Stedin probeert het euvel te verhelpen, maar dat kan nog wel enige tijd duren, zo waarschuwt de netbeheerder.
Stedin heeft alle gedupeerden een brief gestuurd met de waarschuwing dat ze er rekening mee moeten houden dat het gas mogelijk pas donderdag weer wordt aangesloten. Koken op gas lukt even niet en douchen kan alleen met koud water.
Een notenbranderij in het dorp ligt door de gasstoring helemaal stil. Als de reparatie tot donderdagmiddag duurt, heeft het bedrijf een groot probleem, zegt een woordvoerder van de branderij tegen RTV Utrecht.

KLAP

Door een eerdere storing in een elektriciteitskabel is de gasleiding beschadigd geraakt. Die moet worden vervangen en dat kost tijd. Waardoor de leiding stuk is gegaan, kon Stedin nog niet zeggen. De breuk ging woensdag gepaard met een flinke klap.
Stedin benadrukt dat er geen gas is vrijgekomen. "We hebben de leiding direct afgesloten en kijken nu waar we moeten graven en of er water in de leidingen terecht is gekomen." Daarom lopen er monteurs met meetapparatuur rond, zegt Stedin tegen RTV Utrecht.
De gedupeerdeerden krijgen compensatie. Dat gaat automatisch.

Kapotte gasleiding dupeert inwoners Rhenen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.