FC Utrecht: Bunnikside-fans welkom bij wedstrijd tegen Ajax

UTRECHT - FC Utrecht biedt seizoenkaarthouders van de Bunnikside een andere plek in het stadion aan tijdens de komende thuiswedstrijd tegen Ajax. Van de KNVB moet de Bunnikside tijdens die thuiswedstrijd leeg zijn omdat FC Utrechtfans tijdens een vorige wedstrijd tegen de Amsterdamse ploeg antisemitische leuzen riepen.
Algemeen directeur Wilco van Schaik heeft in een mail aan supporters aangekondigd dat voor alle leden van de fanatieke tribune een andere plek in het stadion wordt gezocht tijdens de volgende wedstrijd tegen Ajax op zondag 13 december. Van Schaik bevestigt dat een brief is gestuurd maar wil niet reageren voor de straf definitief is.
De KNVB legde vanwege de kwetsende spreekkoren van de Utrechtse fans eerder dit jaar de club een boete van 10.000 euro op en oordeelde dat de Bunnikside tijdens de volgende wedstrijd tegen Ajax leeg moest zijn.
FC Utrecht is tegen die uitspraak in hoger beroep gegaan maar laat nu aan seizoenskaarthouders op de Bunnikside weten dat die er hoe dan ook bij mogen zijn in december. De Bunnikside-leden worden, als FC Utrecht het beroep verliest, in andere (gezins)vakken neergezet.
De daders van de racistische spreekkoren op 5 april werden nooit door politie of justitie geïdentificeerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.