Steeds meer Aziatische toeristen bezoeken Utrecht

UTRECHT - Het aantal Aziatische bezoekers aan de stad Utrecht is in een jaar tijd met bijna twintig procent gestegen. Musea en hotels trekken steeds meer gasten uit China, Korea en Japan. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).
Toerisme Utrecht vermoedt dat de groei van de Aziatische economie de oorzaak is van de toename. "Het wordt voor steeds meer mensen mogelijk om te reizen. Veel Chinezen gaan dan in groepen op reis naar Europa, maar je ziet ook dat het individueel toerisme vanuit China en überhaupt Azië toeneemt", aldus Carlijn Leenders van Toerisme Utrecht.

MUSEA

De toename van het aantal toeristen uit Azië is vooral merkbaar bij hotels en in musea. "Museum Speelklok krijgt erg veel Chinees bezoek en het Centraal Museum veel Japans bezoek. Maar ook van hotels horen we dat ze steeds meer groepen van touroperators uit China ontvangen. We worden ook steeds vaker benaderd door Chinese delegaties."
Volgens Lisette Biere van Museum Speelklok doet het museum erg z'n best voor Aziatische bezoekers. "Wij zijn bijvoorbeeld bezig met mailingen en leggen meer contact met touroperators uit China en Japan. Ik denk dat Amsterdam misschien ook wel een beetje volloopt, dat toeristen op zoek zijn naar het echte Nederland en daarom in Utrecht terechtkomen."

NIJNTJE

In het Centraal Museum is een tentoonstelling over Nijntje populair, vertelt een woordvoerster van het museum. "Ik sprak laatst twee vrouwen uit Zuid-Korea die met hun kinderen de tentoonstelling bezochten. Zij wisten niet dat Nijntje door een Nederlandse kunstenaar ontworpen is, zij dachten dat het door een Zuid-Koreaan was bedacht. Dat was heel grappig."
In heel Nederland verwacht het NBTC dit jaar zo'n 100.000 meer buitenlandse toeristen dan vorig jaar. Dat komt neer op een stijging van zo'n 4 procent.

Steeds meer toeristen uit Azië komen naar Utrecht
Steeds meer Aziaten bezoeken Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.