Gasstoring Rhenen mogelijk pas vrijdag verholpen

RHENEN - De gasstoring in Rhenen is nog niet verholpen en gaat mogelijk nog tot vrijdag duren. Netbeheerder Stedin meldt donderdag dat er nog steeds hard gewerkt wordt om het probleem op te lossen. "Wij hopen vandaag een heel eind te komen", meldt een woordvoerder.
De netbeheerder start donderdag al met het opnieuw aansluiten van huizen op het gasnet, maar dat gaat mogelijk dus vrijdag door. Dat komt mede doordat elk huis gecontroleerd moet worden, aldus een woordvoerder.

LEIDINGBRUK

De gasstoring kwam dinsdagmiddag aan het licht. Sindsdien zitten 183 woningen en bedrijven zonder gas. Het gaat om het gebied rond de Utrechtsestraatweg, Remmerden en Stokweg. De oorzaak is een breuk in de gas- en waterleiding, waarbij er water in de gasleiding is gekomen.
Volgens een woordvoerder is de gasleiding in secties opgedeeld en moeten deze helemaal schoongemaakt worden. "Daarna moeten we bij ieder huis controleren of er water in de gasleiding is gekomen."
Stedin benadrukte eerder dat er geen gas is vrijgekomen bij de breuk. "We hebben de leiding direct afgesloten en kijken nu waar we moeten graven en of er water in de leidingen terecht is gekomen", meldde een woordvoerder eerder.
De gedupeerdeerden krijgen compensatie. Dat gaat automatisch.

Stedin over gasstoring in Rhenen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.