Amersfoort kleurt voor 13e keer roze tijdens Gaypride

AMERSFOORT - Amersfoort staat vandaag in het teken van de Gaypride. Op de Lieve Vrouwekerkhof wordt de Roze Markt georganiseerd en in de avond doen sportievelingen mee aan de Rainbow Run. Daarna is er een groot feest op de Hof en Groenmarkt.
"Wij vinden het heel belangrijk dat je in Amersfoort gewoon jezelf kunt zijn, ongeacht je seksuele geaardheid", vertelt organisator Floor Visser. "Daar kun je heel serieus over doen, maar je kunt er ook een feest van maken."
De dag start met de markt. "De Roze Markt is een gezellige markt met kraampjes waar allerlei accessoires, kleding en leuke dingen te koop zijn, met daarbij ook een informatiemarkt met een paar standjes van COC Midden-Nederland en Art. 1 MN. Ook is er entertainment met live-optredens en een springkussen voor de kleintjes."

RUN

De Rainbow Run is een run van 2,5 of 5 kilometer door de binnenstad. "Onderweg verzamelen de renners verschillende polsbandjes in alle kleuren van de regenboog. Ze lopen niet alleen door de straten, maar ook door een aantal gebouwen", aldus Visser. Op de route zijn daarnaast verschillende muzikale work outs.
"Roy van Iersel komt optreden, Be Happy komt natuurlijk langs en we hebben een eerbetoon aan Queen. We hebben ook dj's en Lady Galore en Miss Patty Pam-Pam die daar de presentatie gaan doen, dus het wordt een leuke avond!"
Ook wordt er een prijs uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet voor de homo-emancipatie in Amersfoort. De organisatie verwacht duizenden bezoekers.

Amersfoort kleurt voor 13e keer roze tijdens Gaypride

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.