Terrorvos moordt konijnenkolonie uit

Deze twee konijnen overleefden de vos.
Deze twee konijnen overleefden de vos. © RTV Utrecht
ZEIST - Een vos in het buitengebied van Zeist heeft het gemunt op kippen en konijnen. Tientallen dieren zijn al te grazen genomen en vooral kinderboerderij De Brink heeft daar last van.
"Eerst vind je een dood konijn waarvan je denkt: er zitten hier ook kraaien, misschien is die door hen aangevallen", vertelt Angelique Driessen van de kinderboerderij. "Toevallig had ik de dag ervoor zelf dienst gehad en dan kom je terug en dan zie je overal dode konijnen en kippen. Dat is echt een vervelend begin van je dag."

UITGEMOORD

De boerderij had ooit twaalf Vlaamse Reuzen, daar zijn er nog maar twee van over. Ook het aantal kippen is flink ingedund. Van de twintig scharrelen er nog maar vijf rond. "Als een vos eenmaal begint, dan gaat dat best hard."
De Brink haalde eerst de konijnen naar binnen, maar later werden ze toch weer naar buiten gelaten. "De vos is teruggekomen en heeft toen de rest deels meegenomen, deels opgegeten, deels uitgemoord."

QUARANTAINE

Omdat de boerderij erger wil voorkomen, moeten de dieren nu binnenzitten. "We krijgen nu wel vragen waar alle kleine dieren zijn, maar die hebben we dus nu gewoon niet. Nog een paar kippen zijn zo slim om in de boom te gaan slapen."
Voordat de kinderboerderij nieuwe dieren aanschaft, onderzoekt het eerst hoe de dieren het beste gehuisvest kunnen worden. Een oplossing heeft de boerderij nog niet. "Je kan een val zetten, maar als hij zoveel meeneemt, zal hij vast een nest hebben. Ik denk dat we ervan uit moeten gaan dat we voortaan te maken hebben met een vos."

Angelique Driessen over de terrorvos op de kinderboerderij
Terrorvos moordt konijnenkolonie uit in Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.