Mannen vast voor reeks inbraken Soest

SOEST - De recherche heeft dinsdag een 27-jarige man en een 23-jarige inwoner van Amersfoort opgepakt wegens woninginbraken in Soest. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.
De politie heeft woningen doorzocht. Daarbij werden goederen gevonden die waarschijnlijk zijn gestolen. Vervolgens werd gezocht in een berging van woning aan de Varenstraat te Soest en ook daar werden gestolen spullen gevonden. Dat onderzoek leidde de politie weer naar een andere woning in Soest, waar de 28-eigenaar van de berging woont.
De Soester probeerde te ontkomen toen de politie bij hem aanbelde, maar hij kon worden aangehouden. Omdat in zijn huis drugs, geld en exclusieve spullen werden aangetroffen, is hij opgepakt voor heling en het bezit van en handelen in verdovende middelen.

LINDENLAAN

De zaak kwam aan het rollen na een woninginbraak in maart van dit jaar op de Lindenlaan in Soest. Daarbij kwam de Amersfoorter in beeld. De politie denkt dat de man met meerdere mensen samenwerkte en sluit meer aanhoudingen niet uit.
De drie mannen zitten in de cel. De Amersfoorter en de man, moeten zich vrijdag bij de rechter-commissaris melden. Die besluit dan of de mannen langer in de cel moeten blijven in afwachting van de rechtszaak. De man uit Soest komt later voor de rechter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.