Politie haalt flinke ringslang uit woning

© Politie Stichtse Vecht-noord, Twitter
BREUKELEN - De heeft politie donderdagavond samen met de dierenambulance Stichtse Vecht een ringslang van zo'n 1,5 meter lang gevangen in Breukelen. De ongevaarlijke slang komt van nature voor in de regio.
"Waar is Freek Vonk als je hem nodig hebt", twittert de wijkagent. Bioloog Vonk, die bekendstaat om zijn programma's met onder meer slangen, kwam niet opdagen. De dierenambulance was er wel snel bij. De medewerkers konden samen met de agenten de slang vangen en meenemen.
De ringslang is een beschermd, inheems dier. Het leefgebied van de ringslang moet waterrijk zijn en voldoende afwisseling in de begroeiing bevatten en dat is onder meer in Breukelen het geval. De dieren eten amfibieën, muizen en vissen en zijn niet giftig.
Gemeenten in de regio helpen de slang door onder meer broeihopen aan te leggen. Daar kan de slang overwinteren en eieren leggen.
Ringslangen worden meestal zo'n meter tot 1.30 meter, maar er zijn slangen van 1.75 meter aangetroffen. De slang die de politie heeft gevonden is dan ook een bijzonder grote.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.