Gezellige sfeer tijdens Gaypride Amersfoort

AMSTERDAM/UTRECHT - Amersfoort stond donderdag in het teken van de Gaypride. Op de Lieve Vrouwekerkhof was een Roze Markt en in de avond deden sportievelingen mee aan de Rainbow Run. Het evenement sloot af met een groot feest op de Hof en Groenmarkt.
"Wij vinden het heel belangrijk dat je in Amersfoort gewoon jezelf kunt zijn, ongeacht je seksuele geaardheid", vertelt organisator Floor Visser. "Daar kun je heel serieus over doen, maar je kunt er ook een feest van maken."
De dag startte met de Roze Markt, waar ook is entertainment was met live-optredens en een springkussen voor de kleintjes. In de avond was er de Rainbow Run van 2,5 of 5 kilometer door de binnenstad. "Onderweg verzamelen de renners verschillende polsbandjes in alle kleuren van de regenboog. Ze lopen niet alleen door de straten, maar ook door een aantal gebouwen", aldus Visser.
Terwijl de renners vertrokken voor hun rondje binnenstad, onthulde de wethouder samen met de voorzitter van het COC even verderop een Tolerantietegel.

Gezellige sfeer tijdens Gaypride Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.