Zomerfestival voor kinderen in asielzoekerscentrum Zeist

ZEIST - Voor kinderen in het asielzoekerscentrum in Zeist wordt vrijdag een feestelijk zomerfestival georganiseerd. De kinderen hebben meestal niets om handen, maar de Stichting Wolkentheater brengt daar voor een middag verandering in.
"Kinderen die in een asielzoekerscentrum zitten, hebben dus echt niets te doen in de zomer. Dan zitten ze gewoon te wachten en slenteren ze over het terrein", vertelt Willemieke Frank van de stichting. "We willen de positiviteit voor die kinderen benadrukken, zodat ze onbezorgd kind kunnen zijn en dat zien we ook gebeuren."
Voor de kinderen worden workshops, een poppenspel en een afsluitende theatervoorstelling georganiseerd. "De kinderen doen alles zelf, dat is het leuke eraan. Ze beginnen met wat kleuren, ze worden geschminkt en dan zie je al die gezichtjes opleven. Daarna krijgen ze een workshop waarbij ze oefenen met circuitattributen zoals bordjes op stokjes en hoepels. Je ziet de kinderen dan steeds vrolijker worden."

TAAL

Omdat niet alle kinderen de Nederlandse taal spreken, wordt er veel met beeld gewerkt. "Met intonatie en veel gebruik van beeldtaal, komt de boodschap eigenlijk altijd wel over en dat is heel leuk om te zien." Toch is dat per locatie verschillend.
"Soms kom je in een asielzoekerscentrum waar kinderen al lang zijn, maar in Ter Apel zijn we ook geweest en daar zie je kinderen die bijvoorbeeld vorige week nog in Syrië zaten. Dat is een heel ander verhaal, want die kinderen zijn vaak veel banger, dat is ook schrijnend om te zien."
Het programma in het asielzoekerscentrum in Zeist start vrijdagmiddag om 14.45 uur.

Zomerfestival voor kinderen in asielzoekerscentrum Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.