Warme douche voor Rhenenaren zonder gas

RHENEN - Zo'n 150 huishoudens en bedrijven in Rhenen zitten nog steeds zonder gas en dat kan ook nog wel even duren, zegt Stedin. De gemeente heeft daarom geregeld dat de gedupeerden warm kunnen douchen in sport- en recreatiecentrum 't Gastland. Van Stedin mogen de gedupeerden warme maaltijden bestellen.
Stedin heeft vrijdag bij 33 getroffen klanten de gastoevoer hersteld. Vanwege de grote schade heeft Stedin bij de overige 150 adressen meer tijd nodig voor herstel. Het gaat om het gebied rond de Utrechtsestraatweg, Remmerden en Stokweg waar Stedin nog zaterdag of misschien zelfs zondag nog bezig is.
De netbeheerder kan niet alle huizen in één keer aansluiten. Volgens een woordvoerder van Stedin is de gasleiding in secties opgedeeld en moeten deze helemaal schoongemaakt worden. "Daarna moeten we bij ieder huis controleren of er water in de gasleiding is gekomen."
Stedin gaf eerder aan te hopen dat vrijdag weer iedereen is aangesloten op het gasnet. Dat lijkt vooralsnog niet te lukken. "We lopen steeds tegen nieuwe problemen aan en dat kost tijd", zei een woordvoerder eerder.
De storing ontstond dinsdagmiddag bij 183 woningen en bedrijven.

Stedin over de tegemoetkoming voor gedupeerde inwoners van Rhenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.