Langer verscherpt toezicht op Hermes Huis

BOSCH EN DUIN - De Inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) houdt het Hermes Huis in Bosch en Duin nog vier maanden langer onder verscherpt toezicht. De inspectie laat vrijdag weten dat de instelling voor verstandelijk gehandicapten wel verbeteringen heeft aangebracht, maar dat het nog niet genoeg is.
Overleg, medicatieveiligheid en dossiers zijn beter in orde, maar er is nog steeds te veel ziekteverzuim. Ook is nog niet voldoende zichtbaar dat de uitvoering van vrijheidsbeperkende maatregelen is verbeterd, aldus de IGZ over de instelling die werkt op antroposofische basis.
De inspectie stelde de stichting eind vorig jaar onder verscherpt toezicht omdat cliënten risico zouden lopen op gezondheidsschade, de cliëntdossiers niet op orde waren en de dagbestedingsactiviteiten niet genoeg toegesneden waren op de wensen en behoeften van cliënten.
De inspectie sprak toen ook van een "dramatische personeelsbezetting tijdens de zomerperiode" en van tekortkomingen bij het nachtelijk toezicht. In het Hermes Huis wonen twaalf mensen met een beperking.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.