Rechter zet streep door speelfontein Baarn

BAARN - De Playfountain komt deze zomer niet meer op De Brink in Baarn. De fontein zou maandag worden opgebouwd, maar de rechter heeft vrijdag een streep door de plannen gezet. De vergunning is niet in orde, aldus de rechter.
Twee omwonenden waren naar de rechter gestapt om de komst van de fontein tegen te houden. Ze voerden onder meer aan dat de vergunning niet klopt. Daarin krijgen ze gelijk van de rechter.
In de vergunning had moeten staan dat de Playfountain afwijkt van het bestemmingsplan. Dat staat er niet duidelijk in en daardoor is de komst van de fontein illegaal, aldus de rechter. Een nieuwe aanvraag duurt zeker zes weken en dan is de zomer voorbij.
Voor de komst van de fontein was 40.000 euro ingezameld. Of dat geld kan worden gebruikt als de fontein er korter staat, is nog de vraag. Ook is niet duidelijk of de sponsors er akkoord mee gaan om het geld te bewaren tot volgend jaar, zegt de organisatie.
De gemeente Baarn laat weten erg teleurgesteld te zijn en de uitspraak te onderzoeken. De gemeente roept inwoners op om rustig te blijven. "Immers, het is het goed recht van de bezwaarmakers om een voorlopige voorziening aan te vragen tegen een verleende vergunning."

Baarn had zich verheugd op komst Playfountain

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.