Nog steeds geen gas in Rhenen: "Kamperen in eigen huis"

RHENEN - Netbeheerder Stedin werkt het hele weekend door om ruim 100 huishoudens en bedrijven in Rhenen weer van gas te voorzien. Volgens de netbeheerder werken tientallen medewerkers het hele weekend in ploegendiensten door om de problemen op te lossen.
Vanwege een leidingbreuk zitten klanten op de Utrechtsestraatweg, Remmerden en Stokweg al sinds dinsdagmiddag zonder gas. Van de 183 getroffen klanten zijn er inmiddels 54 weer aangesloten op het gasnet. De rest moet mogelijk wachten tot maandag. "Dit is echt kamperen in eigen huis", zegt een gedupeerde bewoner die niet kan koken en warm douchen. "En uitgerekend nu hadden we ook wat frisse nachten, dat je beneden komt en het is 16 graden."

ETEN

"Je hebt wat in de diepvries wat de magnetron in gaat. Verder hebben we de maaltijdsalade al gehad, de nasi en de frietjes. We hebben nu ook de mogelijkheid gekregen om eten te laten bezorgen via Stedin." Gedupeerden hebben van de gemeente een warme douche aangeboden gekregen in sport- en recreatiecentrum 't Gastland. Daar hebben ook zaterdag weer enkele mensen gebruik van gemaakt.

OVERMACHT

Er wordt over het algemeen gelaten gereageerd op de aanhoudende problemen. Bewoners spreken van overmacht en zijn tevreden met de getroffen maatregelen van netbeheerder Stedin en de gemeente.

CONTROLE

De adressen die weer zijn aangesloten, worden allemaal nog apart gecontroleerd omdat er mogelijk water in de gasleiding zit. Het herstel gebeurt volgens Stedin in delen omdat de leiding in secties is opgedeeld en helemaal schoongemaakt moet worden.
Vanwege de grote schade gaf het bedrijf donderdag aan meer tijd nodig te hebben voor herstel. Klanten die getroffen zijn, ontvangen compensatie.

Dag 5 na gasleidingbreuk: huishoudens maken er het beste van.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.