Amersfoort verslaat Utrecht met bioscoopbezoek

UTRECHT - Het bioscoopbezoek stijgt nergens zo weinig als in Utrecht. Amersfoort achterhaalt de Domstad op de lijst van steden waar de meeste filmtickets worden verkocht, blijkt uit cijfers van Stichting Filmonderzoek.
In de eerste zes maanden van dit jaar gingen in Utrecht 391.000 filmliefhebbers naar de bioscoop, tegenover 414.000 in Amersfoort. Dat terwijl Utrecht zes bioscopen heeft en Amersfoort drie. In Utrecht steeg het bioscoopbezoek met 1,3 procent, in Amersfoort met 15,7 procent.
Landelijk staat Amersfoort zevende en Utrecht achtste. Amsterdam staat eerste op de lijst. Houten is 29e en Woerden 49e.

BETERSCHAP

De slechte score van Utrecht komt door de verouderde bioscopen en de sluiting van bioscoop Camera in maart. Er is licht aan de Utrechtse horizon: de komende jaren komen er waarschijnlijk drie nieuwe bioscopen bij. In september opent CineMec in Leidsche Rijn.
Volgend jaar begint de bouw van een megabioscoop bij het Jaarbeursplein en de komst van arthouse-bioscoop De Kade in Wijk C is bijna rond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.