RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mitros: huurbaas Van Hooijdonk vraagt te veel huur

UTRECHT -

Stichting Volkshuisvesting Utrecht (SVU), het bedrijf van huisbaas Marcel van Hooijdonk, vraagt een te hoge huur voor de appartementen aan de Lomanlaan. Dat zegt Mitros, de eigenaar van het pand waarin de woningen gevestigd worden.

De huurders klaagden eerder al over de te hoge huurprijs. Mitros heeft de SVU verplicht om de huurprijs aan te passen bij huurders die te veel betalen. De woningbouwvereniging heeft de SVU om inzage gevraagd in de vernieuwde huurcontracten en krijgt die ook.

"Hierover zijn ook dwingende afspraken met de SVU gemaakt. De SVU zal Mitros de kopieŽn van de gewijzigde contracten toesturen. Zo weet Mitros of de SVU zich aan de afspraken houdt. Die zijn overigens niet vrijblijvend", aldus Mitros.

In het gebouw aan de Lomanlaan moeten uiteindelijk 130 woningen komen, negentig daarvan zijn inmiddels opgeleverd. Van Hooijdonk kwam eerder in opspraak omdat hij zijn huurders te veel huur vroeg. Het betrof onder meer 80 benadeelde studenten die boven het winkelcentrum in Overvecht wonen.

Vorige week meldden bewoners aan RTV Utrecht dat zij geen huurtoeslag kunnen aanvragen omdat de woningen niet zijn aangemeld als zelfstandige woonruimte. Volgens hen was er huurtoeslag beloofd door de SVU, maar die ontkende dat. Mitros zegt te gaan kijken hoe dat probleem opgelost kan worden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -