Zorgboerderij in Driebergen moet sluiten

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Vanwege financiële problemen bij de antroposofische zorginstelling Lievegoed, moet zorgboerderij de Hondspol in Driebergen-Rijsenburg binnenkort sluiten. Daarmee komt een einde aan een van de oudste zorgboerderijen van Nederland.
Volgens de organisatie kan de boerderij niet meer betaald worden omdat de overheid wil dat meer patiënten thuis geholpen worden. "Dat betekent dat je met dure locaties achterblijft waar vroeger patiënten nog in een fantastische omgeving konden wonen", vertelt Jannie Bosscher van de zorginstelling.
Op de Hondspol wonen acht mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast ontvangt de boerderij dagelijks tientallen cliënten op de dagbesteding. Voor hen is de aankomende verhuizing erg vervelend. "Voor de cliënten is het niet te bevatten dat het op een gegeven moment ophoudt", zegt Marcel Schoenmakers van de boerderij.

KOPEN

Medewerkers willen nu proberen om de boerderij zelf te kopen. Schoenmakers hoopt voldoende geld bij elkaar te krijgen om de boerderij over te kunnen nemen, om vervolgens een doorstart te maken. Daar heeft hij twee maanden de tijd voor.
Schoenmakers: "Wij zijn op zoek naar mensen die mee willen financieren om de boerderij te kopen en dan willen we een doorstart maken in een veel kleinere vorm dan nu. Ik hoop dat er mensen zijn die een idee hebben over financiering, of op een of andere manier geld aan ons willen lenen."

VERHUIZING

Als het Schoenmakers niet lukt om het benodigde geld bij elkaar te krijgen, dan gaat het gebouw alsnog vanaf 1 oktober in de verkoop. Zeker is in ieder geval dat de bewoners van de Hondspol zullen verhuizen naar zorgboerderij Nieuw Rijsenburg.
Bij de zorgboerderij vallen overigens geen ontslagen, het voltallige personeel gaat volgend jaar mee naar de nieuwe locatie. Wel stuurt Lievegoed 70 andere personeelsleden de laan uit.

Zorgboerderij in Driebergen moet sluiten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.