Mogelijk tweede hotel dicht van omstreden hoteleigenaar

UTRECHT - Utrecht wil de omstreden hoteleigenaar Fabian Emmen de stad uit hebben. Na de sluiting van zijn hotel aan de Balijelaan, moet nu mogelijk ook een tweede vestiging in die straat dicht.
Volgens de gemeente mag na sluiting van een hotel de vergunning ook bij andere vestigingen van dezelfde eigenaar ingetrokken worden. "Natuurlijk ben ik er heel boos over, ook privé lijd ik eronder", zegt Emmen. "Ik probeer m'n hoofd boven water te houden met een bedrijf. Systematisch wordt geprobeerd dat van me af te pakken."
Inmiddels heeft er een kort geding gediend over de sluiting van zijn tweede hotel. De rechter moet hier nog een uitspraak over doen. Als dat in het nadeel van Emmen uitpakt, dan zal hij op 12 augustus voor de tweede keer in korte tijd de deuren van een hotel moeten sluiten.
Emmen's hotel aan de Balijelaan werd vorig jaar gesloten nadat de gemeente vaststelde dat er illegale prostitutie plaatsvond. Om te bewijzen dat dat niet alleen daar gebeurt, regelde hij seksdates in andere hotels, die hij met een verborgen camera vastlegde. Volgens Emmen was het in zeker negen Utrechtse hotels raak.

Mogelijk tweede hotel dicht van omstreden hoteleigenaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.