Voorbereidingen UIT-week zijn gestart

UTRECHT - De voorbereidingen voor de Utrechtse Introductietijd (UIT) zijn gestart. Na acht jaar keert het jaarlijkse festijn terug in TivoliVredenburg, waar meer ruimte is.
De afgelopen jaren was de uitvalsbasis van de welkomstweek een grote tent op het terrein van University College. Dit jaar is weer gekozen voor een plek midden in de stad zodat de UIT in aantal deelnemers weer kan groeien. "Dat houdt in dat wij met 200 deelnemers extra kunnen groeien", vertelt organisator Michiel van Beers.
Dit jaar mogen maximaal 3800 studenten meedoen aan de introductieweek, maar door de locatiewissel is er nu ruimte om de komende jaren te groeien. TivoliVredenburg is verder geschikt voor een uitgebreider avondprogramma. "Dat kunnen we nu doen in meerdere zalen, met verschillende muziekstijlen en meer aankleding en door meer activiteiten aan te bieden", aldus Van Beers.
Voor studentenvereniging Unitas is de nieuwe locatie iets minder gunstig omdat de studenten nu minder snel langs het Lucasbolwerk komen waar de vereniging zit. "Maar we hebben wel een ontzettend leuk programma voor de UIT-lopers. We hebben een eigen terras, het pand is open, we hebben rondleidingen en natuurlijk is het ook een en al feest met optredens van artiesten", aldus Pieter de Haan van Unitas.
Het is de twintigste keer dat de week wordt georganiseerd. Aankomende studenten kunnen zich nog aanmelden. Maandag begint de introductietijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.