Kippenvel bij IJsselsteiners na hijskraandrama Alphen

Het kraandrama in Alphen van maandag.
Het kraandrama in Alphen van maandag. © Lex van Lieshout ANP
IJSSELSTEIN - Bewoners van de IJsselsteinse Maria van Henegouwenstraat hebben maandag met extra veel belangstelling het hijskraannieuws uit Alphen aan den Rijn gevolgd. Vorig jaar viel in hun straat een kraan op twee woningen vanwege een uit de hand gelopen huwelijksaanzoek.
Veel bewoners in de IJsselsteinse straat moesten gisteren meteen weer denken aan het hijskraanongeluk bij hun in de straat. "Ik kreeg er weer kippenvel van", zegt een bewoner tegen RTV Utrecht.

ROMANTISCH

"Het idee was zo romantisch", blikt de overbuurman terug op het ongeluk van december 2014. De overbuurman wilde zijn vriendin ten huwelijk vragen door in een hijskraanbakje voor haar slaapkamerraam te verschijnen, maar de kraan was niet goed gezekerd en viel om. "Het was echt een gigantische klap." De schade was groot, maar er vielen geen gewonden.
De schade in IJsselstein was veel minder vergeleken met de ravage in Alphen aan den Rijn. Veel buurtbewoners zeggen dat ze extra meeleven met de mensen in de Zuid-Hollandse stad. "Als je de afschuwelijke beelden van Alphen aan den Rijn ziet, slik je wel even. Dan hadden wij het nog goed getroffen."

HIJSKRAANINCIDENTEN

Niet alleen in IJsselstein is het de afgelopen jaren misgegaan. Twee jaar geleden viel er een kraan om in Nieuwegein op het winkelcentrum Cityplaza. En in 2007 veroorzaakte een val van een hijskraan op een gebouw in de Utrechtse Uithof zes gewonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.