Internetsupermarkt test gratis bezorging

AMERSFOORT - De online supermarkt Picnic wil in Nederland boodschappen gratis gaan bezorgen. Het nieuwe supermarktbedrijf gaat in de loop van september officieel van start in Amersfoort en daarna moeten andere steden in het land volgen.
Het bedrijf maakte de plannen op woensdag bekend. Momenteel loopt een pilot van Picnic in enkele wijken in Amersfoort. De nieuwe supermarkt heeft een manier van bezorgen ontwikkeld waardoor tussenschakels worden vermeden om de kosten laag te houden.
Klanten bestellen voor 23.00 uur 's avonds via een app op hun smartphone of tablet de gewenste boodschappen. Die worden dan besteld bij leveranciers en worden in de loop van de volgende dag met elektrische auto's bij mensen thuis afgeleverd.
Het assortiment varieert van dagverse producten als brood, groente en vlees tot A-merken en huismerken. Picnic gaat naar eigen zeggen de "laagste prijzen in de markt" hanteren. De start-up telt nu ongeveer dertig medewerkers en tien bezorgers. Aan het concept is drie jaar gewerkt. Het streven is Picnic op termijn in heel Nederland uit te rollen.

ONDERNEMERS

De nieuwe speler op de markt is opgezet door vier ondernemers, onder wie internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys. Verder doen een voormalig marketingdirecteur van Albert Heijn en C1000, Bas Verheijen, en ondernemer Michiel Muller, bekend van de onbemande tankstations van Tango en Route Mobiel, mee.
De ondernemers denken dat online boodschappen doen in Nederland tot nu toe maar beperkt is aangeslagen, omdat andere partijen vaak hoge bezorgkosten rekenen. Bij Picnic is het laten afleveren van de boodschappen gratis. Als inkooppartner voor de producten is supermarktbedrijf Boni aangetrokken.

Internetsupermarkt test gratis bezorging

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.