Grootschalige politiecontroles in Wijk en Cothen

WIJK BIJ DUURSTEDE - Bij een grootschalige politie-actie in Wijk bij Duurstede en Cothen zijn tien aanhoudingen verricht.
De politie controleerde vrijdagavond- en nacht onder meer op verkeersovertredingen, overlast en alcoholmisbruik. Zo werden alle schoolpleinen en hangplekken bezocht, evenals enkele horecagelegenheden. In één zaak zat iemand van 15 jaar. De politie heeft hiervoor een waarschuwing gegeven.
Bij een school werden twee jongens aangehouden voor baldadigheid. Ze hadden appels tegen de ramen gegooid en probeerden te vluchten toen de politie kwam. Een ander persoon werd aangehouden omdat hij de politie beledigde. Twee anderen werden betrapt toen ze de spiegel van een geparkeerde politiebus vernielden.
Op de Zandweg in Wijk bij Duurstede en op de N229 in Cothen werden alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 220 blaastesten afgenomen. Vijf bestuurders werden aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken. Bij een van de bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.
In totaal werden er 33 bekeuringen uitgeschreven voor ontbreken fietsverlichting (25 keer), niet kunnen tonen van het rijbewijs (2 keer), niet dragen van de gordel (1 keer), baldadigheid (2 keer), fout parkeren (1 keer), autoverlichting niet in orde (1 keer) en geen richting aangegeven (1 keer).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.