Nieuwe school Montfoort waarschijnlijk bij sporthal

MONTFOORT - Het nieuwe scholencomplex in Montfoort komt hoogstwaarschijnlijk bij sporthal Hoflandhal. De oude school aan de Van Damstraat is bijna 40 jaar oud en dringend aan vernieuwing toe. Bewoners van Montfoort kwamen met de suggestie voor de plek bij de sporthal.
Van de vijf mogelijke opties zijn er nog twee over: nieuwbouw op de plek van de voormalige Hoflandschool aan de Parklaan of naast de Hoflandhal. Dit laatste plan is een initiatief van enkele inwoners en is het afgelopen half jaar onderzocht door de gemeente.
Burgemeester Van Eijk is positief over het plan."Bij het realiseren van een scholencomplex bij de Hoflandhal, is er ook direct sprake van het aanleggen van kunstgrasvelden. Deze variant heeft het meeste draagvlak bij de scholen, sportclubs en ook het college."
De plannen worden gepresenteerd tijdens een bewonersavond op 26 augustus. Zij kunnen dan hun reactie geven. Ruim twee weken later neemt de raad een besluit.
Dit is het laatste scholencomplex in Monfoort dat vernieuwd wordt. Andere scholen in de gemeente zijn al eerder opgeleverd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.