Jacht op landelijk opererende dierenbeul nog zonder resultaat

PROVINCIE UTRECHT - De politie weet nog steeds niet wie de afgelopen jaren verantwoordelijk is geweest voor de mishandeling van tientallen paarden in het land. Woensdag was het opnieuw raak: in Dronten werden twee paarden opzettelijk verwond.
Eerder werden ook paarden in de provincie Utrecht mishandeld, mogelijk door dezelfde dader of daders als die woensdag in Flevoland toesloegen. In bijna alle gevallen ging het om merries.
De politie trok de afgelopen jaren veel uit de kast om een einde te maken aan de paardenmishandelingen. Zo besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak, werden alle locaties van mishandelingen vanuit de lucht gefotografeerd en werd gekeken naar overeenkomsten tussen de zaken.

GENITALIEN

In totaal werden de afgelopen jaren tientallen paarden mishandeld in onder meer Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant, Groningen, Drenthe en Overijssel. In de meeste gevallen werden de genitaliën van de paarden bewerkt met een scherp voorwerp. Voor zover bekend overleefden alle dieren de aanval, op één drachtige merrie in het Drentse Odoorn na.
De politie heeft nog geen idee of het om één dader gaat of dat er sprake is van meerdere dierenbeulen die elkaar kopiëren.
Hoewel niet uit te sluiten is dat in sommige gevallen een bijtende hond of een spijker de wonden veroorzaakt, is een woordvoerder van de politie er zeker van dat in "mogelijk de helft van de meldingen" het gaat om het werk van een dierenbeul.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.